Wie ben ik, wie was jij?

Algemene informatie

Wie ben ik wie was jij? is een educatieve tentoonstelling. In het weekend en tijdens de schoolvakanties (regio midden) is deze interactieve tentoonstelling geopend voor iedereen. Ervaar hoe tijd, plaats en de omstandigheden waarin je geboren wordt invloed hebben op de mogelijkheden en keuzes die je wel of niet hebt.

Met een tablet in je hand chat je met de historische personen George Maduro, Aquasie Boachi , Tula, Cornelia van Nijenroode of Aletta Jacobs en ontdek je dat gelijke behandeling en gelijke rechten niet vanzelfsprekend zijn. Wat doe je als je als kind wordt weggegeven en opgroeit in een ver land? Wat als je wilt studeren, maar je mag niet omdat je vrouw bent? Heb je iets te kiezen als je in slavernij wordt geboren?

Met de klas op pad?

Buiten de schoolvakanties en door de week kun je de tentoonstelling bezoeken met school. Ga voor meer informatie naar de onderwijspagina.

Bekijk onze agenda voor bijpassende activiteiten.

Entreeprijzen tentoonstelling
  • Volwassenen € 5,-
  • 65+/studenten/CJP/uitpas e.d. € 3,-
  • Kind tussen 12 en 18 jaar € 3,-
  • Kind onder 12 jaar gratis
  • Museumkaart, Vrienden en ICOM gratis
Mede mogelijk gemaakt door

Captains of History Acomo, Friesland Campina, Nationale Nederlanden en HEMA. Het Genootschap voor het Nationaal Archief, Mondriaan Fonds, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, vfonds, Fonds1818 en Zabawas.

Mogelijk gemaakt door de volgende fondsen